Adverteren op televisie, in kranten en out of home heeft een positieve invloed op het organische bereik van Facebookpagina’s van merken. Dat blijkt uit een studie van Universiteit van Amsterdam. 

In een artikel op Emerce gaat Hilde Voorveld van de Amsterdam School of Communication Research, Universiteit van Amsterdam, in op de resultaten van het onderzoek.

Een van de uitkomsten is dat dat de invloed van offline media op consumer engagement niet gelijk is over de hele consumer journey.  Volgens Voorveld is adverteren in offline media daarom waarschijnlijk het meest geschikt voor eerdere stadia van de consumer journey, waarin consumenten worden gestimuleerd om op sociale media naar merken te zoeken.

Hilde Voorveld concludeert dat een goede afstemming van reclame op televisie, in kranten, en out of home en Facebook van cruciaal belang zijn om optimaal gebruik te maken van het
advertentiebudget.

Lees hier het artikel:
Offline media stimuleren engagement van Facebook-merkpagina’s

Via Emerce is ook een uitgebreider artikel over het onderzoek te lezen dat verscheen in International Journal of Advertising.