Inzicht in de beleving van een social media platform helpt bij de keuze welke content je in kunt zetten op welk platform. Of andersom: kies het meest geschikte platform bij bepaalde content. 

Dr. Hilde Voorwind doet op SWOCC.nl verslag van een onderzoek naar de beleving van consumenten van verschillende social media platformen. Samen met Guda van Noort, Daan Muntinga en Fred Bronner nam zij enquêtes af van gebruikers van acht social media platformen en onderzocht de uitkomsten. 

Engagement
Ieder social media platform biedt gebruikers een andere ervaring. Zo worden Facebook en Snapchat veel meer gebruikt voor sociale interactie dan Twitter, YouTube en Pinterest. Alleen actualiteit is een belevingsdimensie die uniform wordt ervaren op alle social media platformen. Ook advertenties worden op elk platform anders beleefd. Om tot een zo groot mogelijk engagement te leiden moet een advertentie afgestemd zijn op de beleving van het specifieke social media platform.

Lees in het artikel ‘Hoe zorg je voor meer engagement met jouw social media content?’ waaraan advertenties voor verschillende digitale platformen moeten voldoen.