Het is winter. Het is koud. Maar hier binnen is het behaaglijk warm. Zo lekker op temperatuur dat ik gewoon in een T-shirt met korte mouwen achter mijn bureau zou kunnen zitten. Niet dat ik dat doe. Want een blik naar buiten, over het prachtige Reitdiep in Groningen, met daarboven ijzige wolken, en daarachter kale zwiepende bomen, geeft mij spontaan de bibbers. Maar voor een dikke trui is het toch echt te warm.

De verwarming kan eigenlijk wel een graadje lager. Dat vond ook energieleverancier Greenchoice. Samen met het Klimaatverbond Nederland bedachten zij de jaarlijks terugkerende Warme Truiendag. In 2015 is deze dag op vrijdag 6 februari. Aan iedereen, thuis en op kantoor, de vraag om die dag de thermostaat een of twee graden lager te zetten. Per graad bespaar je zes procent energie.

De thermostaat één of twee graden naar beneden betekent niet dat je klappertandend achter je bureau zit. Met een warme trui aan zit je er al snel behaaglijk bij. En wie toch af en toe een rilling krijgt, kan het beste even een stukje te lopen. Haal nog een kop koffie of maak een praatje met je collega’s een verdieping lager of hoger (en neem de trap).

Scripta Communicatie sluit zich aan bij de Warme Truiendag. We zijn al allemaal leuke plannen aan het bedenken. Gaan we voor een wedstrijd ‘wie breit de langste sjaal?’ Of trakteren we onze collega’s van de opgeleverde besparing op verantwoord lekkers bij de koffie?

Doe ook mee met de Warme Truiendag! Inspiratie nodig? Kijk dan eens op www.warmetruiendag.nl voor meer leuke tips.