Het hoofdkantoor van Viacom is, na dat van Gazprom in Moskou, de meest indrukwekkende corporate opstal waar ik de afgelopen jaren op de koffie mocht. De boardroom, zo rond de 70e verdieping, biedt aan de ene kant een duizelingwekkend uitzicht op Times Square, terwijl aan de andere kant de Hudson door de stad meandert.

Dat we hier ontvangen worden door zoveel boardbreedte en hoogte zal dan ook niet helemaal aan Scripta liggen. Al benadrukt CFO Wade Davis dan ook goedmoedig dat we beide contentmarketeers zijn. Daarin ligt overigens wel de krachtige eigenwijsheid van Viacom. Ging het de afgelopen dagen vaak over verticale integratie, waarbij kabelexploitanten, contentproducers en social communities volledig blurren, zo niet bij Viacom. Dat was, is en blijft gewoon een pure play contentexploitant.

Maar dan wel een forse. Met meer dan 200 kanalen komt Viacom binnen bij ruim 700 miljoen huishoudens. Om ons daar lineair, online, mobiel en via events te amuseren met creatief excellente content. Dat je met entertaining brands als MTV, Nickelodeon, Comedy Central, en Paramount dan ook meteen een prettige gesprekspartner bent voor de grote adverteerders moge helder zijn. Viacom positioneert zich dan ook als een pure play content creator, die marketingoplossingen biedt aan sterke merken.

Contentmarketing optima forma dus. En niet te vergeten, closely connected met Amsterdam, waar heel wat Viacom-activiteiten samenkomen. We delen een boel, Viacom en wij.