Ik geloof in print. Natuurlijk, digitaal is minstens zo interessant, maar dat heeft voor mij vooral de functie van informatieontsluiter. Voor de beleving en het gevoel ga ik toch echt voor print. Daarbij ben ik een verwoed lezer, dus niets fijner dan struinen door boekhandels, af en toe wat op te pakken om het weer weg te leggen, vast te houden, te bladeren. Een ervaring waar digitaal niet tegenop kan. Ieder medium zijn eigen kracht dus.

Een en ander heeft geleid tot een tot het plafond gestapelde boekenkast, die ik hoognodig weer eens moest ordenen. Dit deed ik lekker huiselijk vanaf een wankel laddertje, op mijn sokken. Gevolg: een gebroken elleboog.

Vandaag stapte ik met mijn gegipste arm mijn favoriete boekhandel binnen. Na mijn uitleg (boekenkast, breuk, complicatie, operatie) monkelde de boekhandelaar: “De beste reclame voor een eReader.”

Hij heeft een punt. Toch blijf ik geloven in print. Maar wel met mate.