Het is tegenwoordig dagelijks rokjesdag voor ons Amsterdamse hoofdkantoor. Na het winterse donkerblauw op haar muren en het statige tapijt op haar vloer, hult zij haar mooie vormen nu in frisse tinten en hout. De kers op de taart: een hippe – uit de kluiten gewassen – kroonluchter ligt klaar om opgehangen te worden. Nu zijn onze vergaderzalen aan de beurt. 

Bij Scripta hebben we geen enorme vergadercultuur. Elke maandagochtend delen we in zo’n 20 minuten de belangrijkste ins en outs en gaan vervolgens weer aan de bak. Wat we wel veel doen, is brainstormen. Van het bedenken van een bijzonder concept met een opdrachtgever tot met collega’s een pakkende titel verzinnen voor een e-magazine. Ook presenteren interne en externe collega’s in de vorm van Studio Scripta’s regelmatig hun werk.

Om deze brainstorms en presentaties tot nog grotere hoogten te laten stijgen, gaan we de ruimtes waarin dit gebeurt pimpen. Inspiratie ligt voor het oprapen. Zo kun je in het Belgische hoofdkantoor van Coolblue tijdens het vergaderen op eendjes vissen. Of jezelf even 007 wanen in de Bond-kamer. De nieuwe start-upcampus ‘Factory Berlin’ gaat nog een stapje verder met een ballenbak, bioscoop en yogaruimte.

Wees maar niet bang, we zullen België en Duitsland niet overtreffen met een rodeostier, springkussen of met een achtbaan die via de vergaderzaal het dak op rijdt en vervolgens keihard de gracht in dendert, maar we willen onze zalen wel inzetten als ijsbreker. Als startpunt voor een mooi gesprek en als basis voor een fantastisch idee. Details over deze metamorfose volgen later. Een ding kan ik alvast verklappen: we houden al dit moois niet voor onszelf. Na de restyling is iedereen van harte welkom om bij ons te komen vergaderen, brainstormen, presenteren of gewoon voor een goed gesprek. Tot snel!