De 3D-printer vind ik een geweldige uitvinding. Maar eigenlijk zit ik te wachten op een nog mooiere printer. Misschien een beetje vreemd, maar ik zou graag een printer op mezelf willen aansluiten. Die mijn hersenspinsels met een druk op de knop op papier kan zetten.

Ken je dat? Je zit in de auto en er ontstaat een verhaal in je hoofd. Een prachtig verhaal. Perfect verwoord, schitterende zinnen. Zodra ik thuis ben, zet ik mezelf achter de computer. Vingers op het toetsenbord en … tja, wat had ik ook al weer bedacht? En waarom klonk het net zo prachtig in mijn hoofd, en kan ik nu de juiste woorden niet meer vinden?

Inspiratie komt op momenten dat je geest tot rust komt. Achter het stuur, vlak voor het slapen of tijdens een wandeling. Laatst lag ik te draaien en woelen in bed. ’s Middags had ik zitten kauwen op een stuk tekst dat er maar niet uit kwam zoals ik het wilde. Toen ik bijna in slaap viel, stroomden in een keer de volzinnen door mijn hoofd. Dit keer dacht ik niet: ik wacht wel tot morgen. In het donker tastte ik naar mijn telefoon. Met een vinger tikte ik zo snel als ik kon de zinnen in notities.

De volgende dag opende ik mijn stukje tekst. Tussen de tikfouten door las ik het verhaal. Het was perfect, precies zoals het in mijn hoofd had gezeten. Het is dan misschien geen printknop, maar voortaan heb ik wel pen en papier (of telefoon) bij de hand om mijn hersenspinsels direct uit te kunnen printen. Want inspiratie komt op de meest onmogelijke momenten.