De media bestoken ons met berichten over pensioenen. En onze pensioenfondsen sturen ons ook regelmatig nieuwsbrieven en krantjes waarin alles haarfijn wordt uitgelegd. Maar wie snapt nu echt wat er staat te gebeuren en wat dat betekent voor ieders beurs?

Deze week vindt de Pensioen3daagse plaats, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens de Pensioen3daagse worden er activiteiten en bijeenkomsten door het hele land georganiseerd. Dit alles met het doel de Nederlander meer pensioenbewust te maken. Dat is fijn, want het staat er niet zo best voor met ons pensioenbewustzijn. Percentages van rond de 70% pensioenonbewusten zijn geen uitzondering.

Een Pensioen3daagse kan dus geen kwaad. De vraag is: blijft al deze informatie die we in 3 dagen tijd moeten verwerken ook echt hangen? Pensioen gaat over de toekomst. En we weten niet hoe de toekomst eruit ziet, dus kan geen enkel pensioenfonds ons vertellen hoeveel geld we straks krijgen. Wat wel mogelijk is, is keer op keer uitleggen hoe het zit. En wat je moet doen, als er iets in je leven verandert. In duidelijke taal. Met voorbeelden. Op een manier die past bij de doelgroep.

Scripta Communicatie maakt voor verschillende pensioenfondsen middelen als nieuwsbrieven, toelichtingen bij het Uniform Pensioenoverzicht, animaties, jaarverslagen, standaard correspondentie. Daarbij stemmen we toon, vorm en boodschap af op de doelgroep. Als het even kan, laten we de middelen testen bij de doelgroep.
Meer weten?