Weinig mooier dan een goed verhaal. En dan niet zo’n corporate correct eindproduct waarin zelfs Legal geen gat meer schiet, maar de redactionele solo die schijnbaar autonoom vertelt wat verteld moet. Dan was video maar behelpen. Ver voor de regisseur zijn handtekening zette, had een leger scriptschrijvers, producers en technici al diepe sporen getrokken. Beeld mag dan meer vertellen dan duizend woorden, videovertellen bleef polderen.

De camerajournalist bracht videojournalistiek elan. Redactie, techniek en regie bleken immers verenigbaar in één camjo. Vandaag verzonnen, gefilmd en afgemonteerd online. Het einde van de volvette bedrijfsfilm, maar redactioneel een verademing.

Toch heet de ware emancipatie van de videoverteller YouTube. Het mondiale netwerk omarmt elke denker, doener of merk met een eigen videoverhaal. User en brand generated zeg maar. Voor ons weer even slikken, want na de corporate film leken nu onze camjo’ers aan de beurt. Niets bleek minder waar. YouTube bracht ons sprongen verder naar de essentie van ons vak: contentregie. Elk merk zijn eigen contentomgeving, waarin redactie, social en video samen bouwen aan één  merkverhaal. Mooier en spannender dan ooit!