Wist u dat … Nederland zeer goed is in het hosten van internationale congressen? Al jaren lukt het ons om vele duizenden congresbezoekers te boeien en verbazen, met de Nuclear Security Summit als ultieme showcase. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) koestert deze rijke congrestraditie. Wat kunnen wij doen om de concurrentie voor te blijven, vroegen zij zich af. Scripta had wel een idee.

Ons kleine land heeft een unique selling point dat ons onweerstaanbaar maakt voor congresorganisatoren: het feit dat Nederland zeer slim is georganiseerd rondom kennis. Wie hier een congres organiseert, profiteert vanzelf van de vele kennisstromen én mag rekenen op professionele hulp. De keuze voor Nederland is de keuze voor een inhoudelijk sterk congresprogramma. En dat is iets om warm van te worden.

Vanuit die gedachte ontwikkelde Scripta de Engelstalige portal conventions.holland.com. Hiervoor gebruikten wij Instant Magazine. Dat heeft de eigentijdse kenmerken van een trendy e-magazine. Maar het wordt opgebouwd uit sjablonen, zodat hoge kosten worden vermeden. Om belangstellenden op de portal te wijzen, sturen wij activerende mailshots naar de doelgroep. En via een strategisch advertentieplan kopen wij advertentieruimte op Google.

Belangstellenden worden beloond: het kleurrijke kanaal van NBTC toont in een oogwenk waar de kennisstromen lopen. Bezoekers zien welke congresmogelijkheden zij hebben en welke Nederlandse steden voor hen extra aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld Rotterdam, waar burgemeester Aboutaleb bevangen is door de ‘congreskoorts’. Neem vlug een kijkje.